Règim FIES i aïllament

Hi ha presos anarquistes a les presons de tot el món, i molt sovint la seva detenció és per utilitzar-los de cap de turc de casos aliens a ells (com els presos del 4F), per operacions purament mediàtiques (Barcelona 2003) o per difamar els sindicats anarquistes (cas Scala).

Pel que fa als presos retinguts a l’Estat Espanyol encara hi ha presos polítics a qui es sotmet a règims especials d’aïllament, anomenats Ficheros Internos de Especial Seguimiento (FIES) que Amnistia Internacional recull a la Informació pel Comitè contra la Tortura de les Nacions Unides.

A les presons espanyoles, els anarquistes reben un tracte semblant als presos d’ETA (tinguin delictes de sang o no) per motius polítics, però afegint-hi que cap partit polític els assumeix.

En aquest vídeo, la Núria Güell us fa 5 cèntims d’aquesta situació.

Un àudio en primera persona del veí de Balenyà Amadeu Casellas en una connexió telefònica des de la presó:

El documental “Presos de la democràcia“:

El documental de Kale Gorria “Muerte silenciosa: un grito ahogado desde las celdas de aislamiento

“Las celdas de aislamiento requieren una total transparencia, deben servir para recluir presos realmente peligrosos. Deben ser abiertas, con unas reglas muy definidas y monitoraje, y posibilidad de revisión judicial de cada caso. Nuestra percepción, cuando un preso denuncia torturas, es que se lavan las manos”.

Mauro Palma (Comitè Europeu per la Prevenció de la Tortura), El País 30 de juny del 2012

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *