Posicionament de CND davant l’operació repressiva contra Herrira

Des de Creu Negra Duatlètica, dins la Federació de Grups CNA Península Ibèrica i Illes, volem fer públic el nostre més absolut i determinat rebuig a l’operació repressiva policial que l’Estat espanyol, mitjançant la Guàrdia Civil, va dur a terme el darrer 30 de setembre de 2.013 contra el moviment de defensa dels drets de les persones preses polítiques basques Herrira, i que es va saldar amb 18 persones detingudes. De la mateixa manera ens solidaritzem amb les persones detingudes i el seu entorn familiar i afectiu. L’operació dirigida contra Herrira va desenvocar en la posada en llibertat de les 18 persones detingudes, 14 d’elles amb càrrecs d’integració, enaltiment i finançament de banda armada i la prohibició de sortir de l’Estat espanyol i participar en actes que suposin «control dels presos» o «enaltiment del terrorisme» i les 4 restants sota fiança de 20.000€.

A més, el Jutge del Tribunal d’Excepció Franquista -Audiència Nacional Espanyola-, Eloy Velasco, va ordenar el tancament de les seus i la fi de l’activitat de l’organització durant dos anys, que podrien ser prorrogables.

Interpretem aquesta operació com un atac frontal del poder estatal contra aquelles persones que s’atreveixen a posar en dubte el sistema carcerari i penal i que denuncien públicament les condicions de vida a les presons del País Basc i clamen, al seu torn, pels drets de les preses polítiques basques, d’una banda, i s’oposen al model d’estat colonial espanyol, de l’altra.

Tot i no compartir les finalitats i tàctiques del Moviment d’Alliberament Nacional Basc, ens situem del costat de les persones represaliades per què en una situació de conflicte i opressió com aquesta entre un sector de la societat organitzada i l’estat, creiem indispensable la determinació de tots els sector de totes les oprimides. En situacions d’aquesta mena considerem necessària una presa de posició clara, basada en la solidaritat i el suport mutu, que hauria de ser secundada per tots els sectors d’una societat en lluita contra els sistema capitalista i autoritari que necessita de les presons per excloure, castigar i venjar-se de les persones pobres, marginades i rebels amb l’únic objectiu de perpetuar l’estatus quo.

Amb aquest comunicat estenem els ponts de la solidaritat front la repressió a les persones afectades per aquesta operació i reclamem una presa de posició al respecte de totes aquelles persones i col·lectius que lluiten contra l’estat i el capitalisme.

Solidaritat amb les persones preses en lluita i les que lluiten al seu costat!
Contra l’Estat, les presons i la societat que les necessita!

 Creu Negra Duatlètica
dins la Federació de Grups CNA Península Ibèrica i Illes.

———————————————–

Federación de Grupos CNA Peninsula Ibérica e Islas barruan dagoen Creu Negra Duatlèticak, gure erabateko gaitzespena azaldu nahi dugu publikoki, Estatu Espainiarrak 2013ko irailaren 30ean, Guardia Zibilaren bitartez, Euskal preso politikoen eskubideen defentsaren aldeko Herrira mugimenduaren aurka egindako operazio polizial errepresiboaren aurka, zeinetan 18 lagun atxilotu zituzten. Era berean, gure elkartasuna adierazi nahi diegu atxilotuak izan ziren pertsonei nahiz hauen senide eta lagunei. Herriraren aurka burututako operazioan, atxilotuak izan ziren 18 lagunak aske utzi bazituzten ere, horietatik 14k karguak dituzte talde armatuko kide izateagatik, gorazarre egiteagatik eta finantziatzeagatik, baita espainiar estatutik ateratzeko eta “presoen kontrola” eta “terrorismoari goratzea” eman ahal diren ekitaldietan parte hartzeko debekua ere. Gainotzeko 4ei 20.000€ fidantza jarri diete.

Horrez gain, Salbuespenezko Auzitegi Frankistak- Entzutegi Nazionalak- mugimenduaren egoitzak isteko eta jarduna eteteko 2 urtetako agindua eman du, epe hau luzagarria izanik.

Operazio hau, alde batetik estatuko botereek, espetxe sistema eta sistema penala zalantzan jartzera ausartu eta Euskal Herriko espetxeetan dauden bizi-baldintzak publikoki salatu eta euskal preso politikoen eskubideak aldarrikatzen dituztenen eta bestetik, estatu eredu kolonial bati aurre egiten dioten pertsonen aurkako eraso zuzentzat jotzen dugu.

Nahiz eta Euskal Nazio Askapenerako Mugimenduaren helburuekin zein taktikekin bat egiten ez dugun, errepresaliatutako pertsonen alde egiten dugu, antolatuta dagoen gizartearen zati baten eta estatuaren arteko honelako gatazka eta zapalketa egoera batean, zapalduak diren sektore guztien determinazioa ezinbesteko iruditzen baitzaigu.

Honelako egoeretan beharrezkotzat jotzen dugu posizionamendu argi bat, elkartasunean eta elkarren arteko sostenguan oinarritutakoa, status quo-a betikotzeko helburu bakarrarekin txiro, marjinatu eta asaldatzaileak baztertu, zigortu eta hauen aurka mendekua hartzeko espetxeen beharra duen sistema kapitalista eta autoritarioaren aurka borrokan dauden gizarte bateko sektore guztiek bultzatu beharko luketena.

Komunikatu honekin errepresioaren aurkako elkartasun zubiak zabaldu nahi dizkiegu operazio hau jasan duten lagunei eta estatuaren eta kapitalismoaren aurka borrokan dabiltzan pertsona eta kolektibo orori gai honen inguruan posizionatzeko aldarria egiten diegu.

Elkartasuna borrokan diarduten presoekiko eta baita ere haien ondean borrokatzen direnekiko! Estatuaren, gartzelen eta hauen beharra duen gizartearen aurka! Federación de Grupos CNA Península Ibérica e Islas barruan dagoen Creu Negra Duatlètica.

———————————————-

Desde Creu Negra Duatlètica, dentro de la Federación de Grupos CNA Península Ibérica e Islas, queremos hacer público nuestro más absoluto y determinado rechazo a la operación represiva policial que el Estado español, mediante la Guardia Civil, llevó a cabo el último 30 de septiembre de 2.013 contra el movimiento de defensa de los derechos de las personas presas políticas vascas Herrira , y que se saldó con 18 personas detenidas. De la misma manera nos solidarizamos con las personas detenidas y su entorno familiar y afectivo. La operación dirigida contra Herrira desenbocó en la puesta en libertad de las 18 personas detenidas, 14 de ellas con cargos de integración, enaltecimiento y financiación de banda armada y la prohibición de salir de España y participar en actos que supongan « control de los presos » o « enaltecimiento del terrorismo » y las 4 restantes bajo fianza de 20.000 €.

Además, el Juez del Tribunal de Excepción Franquista – Audiencia Nacional Española- ordenó el cierre de las sedes y el fin de la actividad de la organización durante dos años, que podrían ser prorrogables.

Interpretamos esta operación como un ataque frontal del poder estatal contra aquellas personas que se atreven a poner en duda el sistema carcelario y penal y que denuncian públicamente las condiciones de vida en las cárceles del País Vasco y claman, a su vez, por los derechos de las presas políticas vascas, por una parte, y se oponen al modelo de estado colonial español, de la otra.

A pesar de no compartir las finalidades y tácticas del Movimiento de Liberación Nacional Vasco, nos situamos del lado de las personas represaliadas por qué en una situación de conflicto y opresión como esta entre un sector de la sociedad organizada y el estado, creemos indispensable la determinación de todos los sectores de todas las oprimidas. En situaciones de este tipo consideramos necesaria una toma de posición clara, basada en la solidaridad y el apoyo mutuo, que debería ser secundada por todos los sectores de una sociedad en lucha contra el sistema capitalista y autoritario que necesita de las prisiones para excluir, castigar y vengarse de las personas pobres, marginadas y rebeldes con el único objetivo de perpetuar el status quo.

Con este comunicado extendemos los puentes de la solidaridad frente la represión a las personas afectadas por esta operación y reclamamos una toma de posición al respecto de todas aquellas personas y colectivos que luchan contra el estado y el capitalismo.

Solidaridad con las personas presas en lucha y las que luchan a su lado! Contra el Estado , las cárceles y la sociedad que las necesita! Creu Negra Duatlètica dentro de la Federación de Grupos CNA Península Ibérica e Islas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *