XIX Pedalada Popular Barcelona-Sitges

Primera marcha cicloturista per dos components de la CND i ens hem estrenat amb la singular i ja popular marxa Barcelona-Sitges, la d’aquest any edició numero XIX. Marxa que és celebra anualment a finals de Novembre per tancar el calendari de marxes cicloturistes a Catalunya. Amb un caracter totalment popular la marxa és gratuita i tothom hi pot participar, l’única condició és fer’ho en bici. El passat diumenge varem recorre una distància de 38km entre Barcelona i Sitges recorrent el Barcelonès, el Baix Llobregat i el Garraf després de recorre 38km amb un desnivell acumulat d’uns 150 metres.

Normalment aquest cita començaba cada any al Camp Nou però aquest any en vers a l’éxit de les incripcions que van arribar fins a les 4000 persones van decidir cambiar el punt de sortida pel Passeig de la Zona Franca. Desde d’alla i després de llegir un manifest en favor de la distància de seguretat (1m50) que els cotxes han de respectar amb tot ciclista a la carretera es va guardar un minut i mig de silenci per tots els ciclistes que han sigut victimes aquest any a la carretera.

Degut a la quantitat de gent present el primer mig kilometre va esser un tap que no ens va permetre donar ni una pedalada, fins que vem arribar a l’entrada del Carrer A a la zona del port de la ciutat. A partir d’alla cadasq’un va buscar el seu propi ritme. Veies gent circulant amb bicicleta de carretera, altres amb MTB, bicicletes plegables, handbikes, alguna bici a pinyó fixe o pinyó lliure i fins i tot alguna BMX. A partir d’aqui via lliure que ens va portar per les poblacions del Prat del Llobregat fins arribar a Castelldefels per una via alternativa a la ja clàssica i coneguda autovia. Carreteres petites e interiors per les cuals serà més còmode i segur pedalejar qualsevol altre dia que volguem baixar cap al Garraf sense la necessitat de circular entre tots els cotxes.

perfil_costagarraf
Perfil de les costes del Garraf

Un cop varem abandonar Castelldefels a la primera pujada vem deixar a la nostre dreta el desviament per pujar al Rat-Penat (queda pendent!) i ja vem començar a tirar cap amunt per les costes seguint un recorregut trencacames per la carretera Barcelona-Calafell. Tot un luxe poder circular per aquesta zona sense cotxes, a més de poguer disfrutar del magnífic paissatge que ofereix aquesta carretera en un tram de 12km que conta amb una pujada principal i un parell de rampes més. De caracter totalment popular l’ambient que es respirava era de camaderia i podies anar tranquilament al teu ritme. Definitivament una marxa perfecte per inciarte i agafar contacte. Ara només queda rodar tot el possible durant els mesos d’hivern i ser llestos per la propera temporada de marxes cicloturistes que comença cap al mes de Març.

foto02
Al final, una instantania per la reivindicació

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *