Cursa ‘Córrer per Córrer’ de Manlleu (10/11/13)

Abans d’acabar l’any rescato de la memòria, per deixar constància d’una cursa que vaig fer amb uns companys de la comarca del Maresme. En laquesta ocasió ens va acompanyar de manera solidària i fent mostra de la seva companyonia, un company de Creu Negra Duatlètica que no va còrrer la cursa per molèsties vàries però que, tot i així, va venir a veure’ns i fer fotografies. El fet que aquest company, tot i no còrrer, vingués a la cursa a donar suport i, perquè no dir-ho, deixar-me els pantalons de l’equipació del nostre grup esportiu, crec que explica un mica el tarannà i els valors de l’esport que desde CND volem promoure.

Al gra. A Manlleu vaig anar a còrrer un fred matí de novembre. Una vegada allà, lo típic: retirem dorsals, fem un té (a algunes ens va bé) i fem alguns exercicis d’escalfament. En uns minuts apareix ‘El Quillo’ i em porta els pantalons de l’equipació de CND que em posaré sobre unes malles tèrmiques degut al fred que per mi feia. No estic acostumat a les baixes temperatures. La samarreta també és prestada d’un altre membre de CND.

Sortim amb bastanta lentitut pel tap que es crea amb el tret de sortida i de seguida m’adono que estic en baixa forma. És el que passa si no entrenes.
Fem una volta al recinte esportiu d’on surt la cursa i després de vorejar el pavelló i el camp annex, sortim del recinte esportiu anant a buscar el riu. Aquest ens acompanyarà en bona part del recorregut. Un recorregut bastant pla amb només alguna pujadeta que es farà més evident i que notarem en sortir del nucli de Manlleu per passar per sobre de l’autopista.

En tornar a retrobar-nos amb el Ter ja no l’abandonem i queda a la nostra dreta quasi tota l’estona. El ‘Córer per Córrer’ és una cursa bastant popular i es respira un ambient poc professionalitzat, cosa que m’agrada i em fa sentir a gust.

Quan m’adono, ja estic arribant als darrers quilòmetres. M’he pres la cursa com un entreno més ja que feia temps que no sortia amb freqüència i era evident que si feia el ximple em lesionaria. No era el dia per superar-se sino per rodar i passar un diumenge amb companys i companyes.

Mentres faig el darrer quilòmetre recordo el que em va comentar el membre fundador de Creu Negra Duatlètica. Aquesta cursa, la de Manlleu, va ser on va començar a nèixer la idea de CND o on es va còrrer una de les primeres curses (ara no n’estic segur). I just uns dies abans de la cursa que estic narrant, CND feia 3 anys. Així doncs, quan em trobo un càmera que feia fotos per a la organització, alço els tres dits d’una mà visibilitzant el tercer aniversari del nostre grup esportiu, que esperem compleixi molts més i del qual estic content de formar-ne part, per la seva intenció i valors.

En endinsar-me a la zona d’arribada, quan només queda una volta al camp annex al pavelló esportiu de Manlleu, em trobo al company de CND que ha vingut a donar-nos suport i a un altre company que fa estona que ha entrat a meta (entrena molt i va com una fletxa). Em donen la banderola de “Llibertat Anarquistes Presos” i amb ella entro a la línia d’arribada.
Arribo i recullo l’esmorzar, que per les persones veganes és pa amb tomàquet i per les omnívores pa amb tomàquet i butifarra. Una bona organització a un preu popular, no ens enganyem, gràcies a la subvenció de l’Ajuntament de Manlleu, cosa que no treu l’entrega i bon ambient creat per les persones que han muntat aquesta cita esportiva i que ens han fet possible un bon matí d’esport i nosaltres l’hem aprofitat per fer també, difussió llibertària i anticarcerària.

L’any vinent, més cròniques amb més esport i més difussió anarquista contra el sistema carcerari.

Fins que totes les presons siguin buides…
Preses al carrer, amunt les que lluiten!

Pere Adrover Font.

Alfredo, Grup Atlètic Llbertari del Maresme.
41′ 21” | posició  71 de 419.
Pere Adrover, Creu Negra Duatlètica.
45′ 19” | posició 153 de 419.
Loida, Grup Atlètic Llbertari del Maresme.
57′ 12” | posició 394 de 419.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *