Playing as if the World Mattered

Darrere aquest títol, en català “Jugant com si el Món Importés” hi ha un llibre sobre esport i activisme, editat fa uns mesos per l’editorial californiana PM Press.
Gabriel Kuhn, el seu autor, té a la seva esquena molts anys d’investigació sobre aquests temes i ha publicat també altres llibres, com per exemple “Soccer vs. the State” (futbol contra l’estat).

Els veterans de CND que hem tingut aquest llibre a les mans, hem quedat gratament sorpresos per tota la informació recoplilada i l’enorme quantitat i qualitat dels documents gràfics que aporta.

Els continguts del llibre es divideixen en tres grans blocs:
– “L’esbarjo dels treballadors: el moviment esportiu dels treballadors (1893-1945)”
– “Joc net per la gent: esports i drets civils (1946-1989)”
– “Des de baix: organització des de la base en els esports (1990-present)”

collage_petit

Hi podem trobar diverses referències conegudes com podrien ser les olimpiades populars del 1936, o el St. Pauli i la seva marcada línia política. Però el que realment ens ha impressionat són tots els esportistes, clubs, organitzacions i simpatitzants que reivindiquen l’esport en el seu estat més pur: lluny de la creació d’ídols, de la comercialització, dels falsos fronts i de la competitivitat malaltissa.

Aquest és sens dubte el llibre més global i complet que coneixem sobre esport i activisme, i és complet fins al punt que s’hi arriba a esmentar la nostra humil Creu Negra Duatlètica.

Així doncs, no podem fer més que agraïr la tremenda tasca realitzada per Gabriel Kuhn.

El Quillo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *