Erzberglauf 2015: Reflexions sobre la competitivitat en l’atletisme.

Per l’edició d’aquest any, els organitzadors de la cursa Erzberglauf a Eisenerz (Àustria), han inclòs una foto de dos veterans de CND als formularis d’inscripció.
Malauradament però, no es pot llegir la nostra consigna (a la foto original tampoc s’hi arribava a llegir).
És una cursa que han corregut membres de CND en dues ocasions. Té lloc en un petit poble austríac i transcorre pels camins d’una mina a cel obert.

A la pàgina de facebook d’aquesta cursa, fa poc es va crear un debat sobre els premis pels primers en arribar a la meta:
Una persona va preguntar si hi hauria cerimònia de premis pels primers en la modalitat de marxa nòrdica.
Els organitzadors van respondre que havien concebut la cursa de marxa nòrdica com un esdeveniment d’esport saludable i no competitiu, i que per tant no s’atorgarien premis encara que els participants també siguin cronometrats amb xip.

Aquesta resposta no va convèncer a l’usuari, que va manifestar que no assistiria a la cursa, decebut al no veure respecte per la disciplina de marxa nòrdica.

Els organitzadors van aclarir que tothom qui assoleix el cim de l’Erzberg se’n pot sentir orgullós, tant si és corredor o caminador, jove o vell, professional o aficionat. Per això tots reben la mateixa merescuda medalla. Van explicar que per ells, la marxa nòrdica és molt més que fer millor o pitjor temps; és salut, fortalesa, gaudir de l’entorn, cardio, poder caminar en equip i sense diferenciar entre franges d’edat.
Van concloure que pels organitzadors de l’Erzberg Lauf und Nordic Walk, tant corredors com caminadors són un model de salut i d’afició per l’esport.

Unes reflexions molt interessants, les dels organitzadors de l’esdeveniment. Sobretot perquè aquesta visió de l’esport no competitiu és la mateixa que defensava CND en totes les disciplines.
Els nostres rivals som nosaltres mateixos. La finalitat de les curses és la pràctica de l’esport en comunitat, no la competència entre nosaltres.
Si s’hagués preguntat a un atleta de CND sobre els trofeus, la resposta hauria sigut indubtablement “o tots amb premi, o ningú amb premi”.

Formulari d'inscripció per l'Erzberglauf 2015

Formulari d’inscripció per l’Erzberglauf 2015

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *