Petició a l’empresa OutCat i resposta

Fa poc vam redactar el següent text per adreçar-lo a l’empresa OutCat:

Apreciats membres de OUTCAT organitzadors de Campionat Maqui,

Els membres dels grups esportius Grup Atlètic Llibertari del Maresme (GALM), Atletes Vegetarians Sense Límits (AVSLCE) i Creu Negra Duatlètica (CND), Unió de Grups Excursionistes Llibertaris (UGEL) així com altres persones afins a l’ideal anarquista, hem visitat el blog de l’edició d’enguany del Campionat Maqui.

Ens ha estranyat no veure cap apartat informatiu sobre qui eren els Maquis. Recordem que a l’anterior edició del Campionat, sí que hi havia una pestanya on es feia un petit exercici de memòria històrica explicant l’obra d’aquests lluitadors antifranquistes i llibertaris que en gairebé tots els casos van perdre la seva vida a les muntanyes del prepirineu defensant la llibertat del poble.

Creiem que fóra bo que s’inclogués a la web del Campionat aquest apartat on s’explicava el motiu pel que s’utilitza el nom dels Maquis. De fet, era un tret que distingia aquestes curses de muntanya de tantes altres que es celebren al territori català cada setmana. Va ser també el motiu de la primera trobada dels tres grups esportius esmentats, fa aproximadament un any a la cursa “L’Últim Maqui” a Olvan.

Esperem que compartiu la nostra visió sobre aquest assumpte i esperem que torneu a incloure aquest apartat informatiu tal com s’havia fet fins ara.

Es van adherir a aquest comunicat els següents grups:

– Ateneu Anarquista Columna Terra i Llibertat
– Atletes Vegetarians Sense Límits
– Centre d’Estudis Josep Ester Borràs
– Col·lectiu A Les Trinxeres
– Creu Negra Duatlètica
– Grup Atlètic Llibertari del Maresme
– Unió de Grups Excursionistes Llibertaris (Mussols de Terrassa, PM Sant Feliu, El Grillo Libertario, AE Serra Litoral, CND)

No ha sigut necessari fer arribar el text a OutCat ja que Bllibertari se’n va fer ressò, i un representant de OutCat va respondre així al text:

Bones companys, Primer: gràcies per venir l’any passat a una de les curses del Campionat. Segon ens disculpem per no tenir la informació encara apunt. En breu tindrem tota la web operativa i anem treballant quan podem trobar moments. Això no vol dir i no és excusa pk no hi hagi la informació que ens comenteu. Ens disculpem per haver-vos ofès. No era la intenció. Cal dir k la carta de moment no ens ha arribat, però hem trobat la vostra web per la xarxa. Salut i estem en contacte. no dubteu avisar-nos de qualsevol cosa. segurament si falta alguna cosa… es degut a que ens hem despistat, no hem tingut temps… Salut i molts km’s a les cames Marc Ribas

En aquests moments, ja es pot consultar la informació sobre la figura dels maquis a la web del “Campionat Maqui”, de manera que donem les gràcies a OutCat per fer-ho possible, i també a tots els grups que es van adherir al text per fer pressió.

A continuació, podeu veure un dels 7 episodis emesos per TVE i difosos a la xarxa per Portal OACA sobre el maquis. En aquest cas, es tracta sobre en Ramón Vila, fill de Peguera:

YouTube Preview Image

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *