Trail del Bisaura 11.5km (27/10/13)

Per superar l’amargor que em va deixar la Cursa de Muntanya de Besalú (on no vaig córrer gaire a gust, vaig patir fortes punxades en un peu a l’última baixada, i vaig tornar a odiar les curses de muntanya i els seus canvis de ritme), no hi havia més opció que entrenar, estirar bé i finalment córrer una nova cursa en millors condicions.
Dues setmanes no donaven per molt, i el pla va ser 4 dies de repòs total i molts estiraments, per després començar l’entrenament consistent en anar a la feina amb bici, i córrer per muntanya 3 dies alternats estirant bé posteriorment. Segurament està mal pensat, lo correcte hauria sigut visitar un fisio.
De les tres distàncies (marató, mitja i 11,5km) , l’únic raonable tenint en compte els temps disponibles per cada entrenament i el que el meu cos està acostumat, era fer la més curta.

Mapa del recorregut de la curta. | Font: Wikiloc.

Mapa del recorregut de la curta. | Font: Wikiloc.

Perfil de la curta. | Font: Trail del Bisaura.

Perfil de la curta. | Font: Trail del Bisaura.

Els 11.5km del Trail del Bisaura surten de St Quirze de Besora, recorren uns 4Km per camí de carro molt planer fins a travessar Montesquiu i arribar al primer avituallament. A mi em va molt bé que comenci així, perquè sempre necessito uns 10min de rodatge si no em vull trobar amb sorpreses (potser si fes escalfaments més seriosos, no em passaria).

Foto: Isaac Díaz.

Aquí es comença a enfilar pel mig del bosc fins el punt on els organitzadors han instal·lat un teló vermell amb l’inscripció “La Porta de l’Infern”, bon indicador del que ens trobem tot seguit: una forta pujada d’uns 250m de desnivell en ziga-zaga sota l’amenaça de dimonis armats amb forques, fins arribar al Pla del Revell, on hi ha el segon i últim avituallament.
El tram entre els dos avituallaments el faig a la cua d’un grup d’unes 7 persones que porten un ritme molt bo.

Foto: JM Montaner.

Un cop passat el Pla del Revell, seguim tots junts per una baixada molt ràpida. A mi em sorprèn molt que ja siguem just a sobre de St Quirze. En aquesta baixada s’escapen dos del grup amb qui anavem i la resta seguim tots en paquet. Jo em trobo baixant ràpid amb la sensació de jugar-me-la i preguntant-me en quin moment tornaran a sortir les punxades de l’última cursa.
Finalment hi ha sort i arribo a la meta d’una sola peça i corrent sense molèsties. La cursa s’ha fet tan curta que tinc la sensació que falten km.
Cal dir que l’organització mereix un 10 per les ganes i desplegament realitzat, els dos membres de CND que vam participar-hi estem impacients per una nova edició.

Resultats:
Jo: 31 de 76 (1h 18′ 23″)
Ella: 71 de 76 (1h 44′ 51″)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *